Na een lange periode van relatieve onzekerheid over het voortbestaan van het onderwijsproject in Cartagena, zijn wij verheugd te kunnen vertellen dat het project door gaat. Met een nieuwe lokale partner, die volgens dezelfde visie de kinderen en hun families in La Boquilla ondersteunt: met kleinschalig onderwijs, veel aandacht voor het individu en sociale projecten in de wijk.

De school gaat door onder een nieuwe naam: Pescador de Letras (De Lettervisser) en wordt gerund door een nieuwe Colombiaanse stichting: Fundación Pescador de Letras. De naam verwijst naar de oorsprong van de wijk La Boquilla: een vissersdorp.  Deze stichting is opgericht door het Colombiaans-Nederlandse bedrijf Lure Media.

De kinderen hebben vorig jaar het schooljaar volledig af kunnen maken, en in 2017 hebben 16 kinderen met een diploma de school verlaten.

Dit nieuwe schooljaar is begonnen met 124 leerlingen.  Zij krijgen les in groepen van maximaal 18 leerlingen per klas. De kinderen krijgen daarnaast ook weer maaltijden op school, en er is een psychologe voor extra hulp. De speciale  projecten, voetbal, dans, muziek, informatica en de Engelse les gaan ook door.

Waarom heeft het zo lang geduurd voordat wij iets lieten horen?
Dat heeft te maken met de administratieve zaken die geregeld moesten worden. We wilden zeker zijn dat alle vergunningen en andere zaken goed geregeld waren, zoals de formele onderwijsvergunning, het huurcontract voor de schoolgebouwen. Ook is geïnvesteerd in boeken, computers en andere materialen en uniformen voor leerlingen en leraren.

Meer informatie over de plannen van Fundación Pescador de Letras kunt u vinden op de website van Fundación Pescador de Letras vinden, op Facebook en Instagram.
http://www.fundacionpescadordeletras.com
https://www.facebook.com/fundacionpescadordeletras/

Hoe nu verder
Het Nederlands bestuur is Nathalie Rietman erkentelijk voor wat zij in de afgelopen tien jaar bereikt heeft: een goed lopende school, een gerespecteerde plek in de gemeenschap van La Boquilla. Nathalie heeft vorig jaar in mei aangegeven om persoonlijke redenen te willen stoppen met de school. De Nederlandse stichting La Vecina wil de kinderen in de achterstandswijk La Boquilla blijven helpen, en doet dit door de Fundación Pescador de Letras te steunen. Op deze manier kunnen de kinderen onderwijs blijven krijgen, en kan de nieuwe organisatie optimaal gedijen bij het draagvlak in de gemeenschap van La Boquilla.
Met uw steun, kunnen wij de kinderen blijven helpen.