Boeken voor de Buurvrouw was de naam voor de actie op de basisschool OBS Oog in al in Utrecht. Deze school organiseerde in samenwerking met “onze buurvrouw”, La Vecina een bijzondere dag. Op 24 april stonden er kraampjes op het schoolplein bemand door meer dan 30 bovenbouwers die uiteraard ingezamelde boeken verkochten maar ook zelfgemaakte knutsels en hapjes. Lekkere hapjes waren gemaakt door ouders en iedereen genoot in het zonnetje van Colombiaanse Salsamuziek.

Voorafgaand aan deze dag hebben we in alle klassen een presentatie gegeven over Colombia en de situatie in de sloppenwijken en veel foto’s laten zien over de school. Kinderen zien de overeenkomsten met de kinderen in Colombia maar sterker nog de verschillen. Met de kano naar school, sporten op het strand, rijst eten tussen de middag en de dokter die langs komt op school. Ook de allerjongsten werden zich bewust dat La Vecina  een prettige plek biedt aan de kinderen in de sloppenwijken.

Ontroerend was te zien dat heel veel kinderen zelf acties bedachten om geld in te zamelen. Een zelf georganiseerde sponsorloop, auto’s wassen, appelhapjes maken en verkopen, nagellakken op de dag zelf en ga zo maar door. Iedereen kijkt terug op een fijne dag en een steuntje in de rug van  La Vecina in Colombia.