Lieve mensen,

Afgelopen maand was het alweer 4 jaar geleden dat La Vecina haar deuren opende. Aan de ene kant is het kort geleden, maar aan de andere kant lijkt het ook weer lang. Want we hebben hier zoveel meegemaakt en zoveel voor elkaar gekregen met z´n allen, zowel in Nederland als Colombia. Het meest in het oog springende is wel wat we in vier jaar tijd van 15 naar 70 kinderen zijn gegroeid. En dat we een officiele kleuter- én basisschool zijn geworden!

Inmiddels is het nieuwe schooljaar weer gestart. Alle kinderen hebben een uniform gekregen, dit wil zeggen een t-shirt met logo en broekje/rokje. De ouders hebben zelf voor hun kinderen een schrift, pen en potlood gekocht. In het gedeelte waar het 24-uurs programma was gevestigd zijn nu twee klaslokaaltjes ingericht en op de patio wordt elke vrijdag gymles gegeven. Dit jaar is onze school weer met een klas uitgebreid. Op deze manier kunnen onze kinderen uiteindelijk de hele lagere school bij La Vecina doorlopen.

Het 24-uurs programma is inmiddels in een volgende fase gekomen. Nadat de meisjes twee jaar intern bij ons zijn geweest vervolgen ze hun proces in de wijk. Onze maatschappelijk werkster Claudia Hollmann gaat elke week naar de wijk toe en begeleidt de meisjes aldaar. Onze psychologe houdt ook alles goed in de gaten en begeleidt de meisjes en hun ouders/verzorgers waar nodig.

We hebben de laatste tijd aardig wat bezoekjes uit Nederland gehad. Mijn nichtje Suzan is samen met haar nicht op bezoek geweest. Vooral voor Suzan, die net na onze start de stichting had bezocht, was het leuk om te zien hoeveel er veranderd is in vier jaar tijd. Ook heeft een groepje vrijwilligers uit Nederland een bezoek gebracht aan onze stichting. Voor Claudia Mens, Ushi Verhoeff, Carla van der Zande en Sep Schaffers was het fijn om alles eens in levende lijve te zien, na alle verhalen te hebben gehoord en zoveel foto’s te hebben gezien. We hebben een leuke en vruchtbare week gehad en iedereen was zeer enthousiast over de school en de begeleiding die we bieden.

In Nederland worden op dit moment veel initiatieven ontwikkeld om geld binnen te halen voor onze kinderen in Colombia. Zo wordt op 14 mei voor de vijfde keer de “Fietsen voor de buurvrouw” tocht vanuit Zevenhuizen georganiseerd en het belooft weer een mooie tocht te worden. Dit jaar zijn Gerard en ik er samen bij en wij hopen dat we weer veel deelnemers persoonlijk mogen begroeten.

Veel liefs van de buurvrouw!