Lieve mensen,

Zo nu en dan mogen de meisjes van 24-uursprogramma Sembrando Futuro hun wensen kenbaar maken. Meestal komen ze met redelijke verzoekjes zoals paraplu’s vanwege de vele regenbuien van de laatste tijd. Maar soms hebben ze ook wel eens een bizarre vraag. Of we bijvoorbeeld een zwembad kunnen aanleggen op de patio. Gerard zei toen heel droog: als je hier de straat uitloopt dan zie je de zee, is dat geen mooi groot zwembad?

Ik heb een interessante workshop over sexueel misbruik gevolgd bij Plan International. Deze organisatie had een Spaanse psychologe uitgenodigd die een verhaal vertelde waar we ook bij La Vecina zeker iets mee kunnen doen. Samen met lerares Inés ben ik ook naar een workshop van het Secretariaat van Educatie geweest over een digitaal registratiesysteem voor onze kinderen.

Psychologe Luz Angelica is terug van zwangerschapsverlof en heeft echt weer zin om aan de slag te gaan. We kregen ook bezoek van Lorena, een geadopteerde Colombiaanse uit Nederland. Dit is inmiddels al haar derde bezoek aan onze stichting. Ze was blij verrast ons nieuwe gebouw te zien.

Op 15 augustus kwam Yannick, de zoon van Gerard in Cartagena aan. Het was zijn eerste verre reis. Hij is twee weken gebleven en heeft het erg naar zijn zin gehad. Gerard en ik hebben toen eindelijk ook vakantie genomen. Zelf ben ik daarna nog een weekje naar Curaçao gegaan. Mijn vriendin Ingrid is daar aan het werk. Het was goed om er even helemaal uit te zijn.

Ik maak me de laatste tijd wel enorme zorgen of we dit jaar wel genoeg geld gaan binnenhalen om onze kinderen te kunnen helpen. Elke week krijg ik wel een e-mail binnen waarin iemand zijn donateurschap opzegt. Hier in Cartagena beginnen we dus ook last te krijgen van de financiële crisis in Nederland. Daarbij komt ook nog eens dat de euro enorm is gedevalueerd. Dit zorgt ervoor dat we veel minder Colombiaanse pesos krijgen voor diezelfde euro. Lieve donateurs: blijf ons daarom alsjeblieft steunen en laat ons niet in de steek. Onze kinderen hebben jullie steun en hulp echt enorm nodig.

Lieve groetjes van de buurvrouw,

Nathalie