Hoi Allemaal,

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een verhaal heb geschreven. Nu we van start zijn gegaan met een nieuwe website is het tijd om de pen weer op te pakken en om dit elke maand te doen. De website heb ik met hulp van Jens gebouwd. Hij is een Duitser die in Cartagena woont en vroeger in de IT heeft gewerkt. Jens heeft mij gehlopen de webiste te bouwen en vervolgens heb ik hem gevuld met tekst en foto´s. Ik hoop dat jullie hem mooi vinden en alle suggesties en commentaar zijn welkom !

In januari begint voor La Vecina het nieuwe schooljaar. Dit jaar waren er ook weer meer aanvragen voor schoolplekken dan het aantal plaatsen welke beschikbaar zijn. Iedereen wil graag zijn kind bij La Vecina op school hebben enwe hebben inmiddels een goede naam opgebouwd. We hebben geen selectie gemaakt maar  gehandeld volgens “wie het eerst komt, wie het eerst maalt”. De kinderen die al bij op school zaten gaan automatisch door en zijn van een plaatsje verzekerd.

Tussen Kerst en Oud & Nieuw zijn we een weekje dicht geweest. Het personeel had vakantie tot 16 januari. Wij zijn op 2 januari alweer met het klussen begonnen want er moest veel gebeuren.  De muren (500 m2) zijn geverfd, kasten in de keuken geverfd, en alle schoolstoeltjes hebben een nieuw laagje gekregen. We hebben de stoeltjes eerst behandeld met een laag anti-roest  voordat ze geverft zijn, want met de regen en het vocht van de afgelopen maanden hebben ze aardig te leiden gehad. We hebben ook de garage welke als opslagruimte fungeert opnieuw ingedeeld en een gereedschapkast geplaatst. In de eetzaal/salon zijn 3 houten bibliotheek kasten gemaakt omdat daar onze nieuwe bieb komt. Kortom, het ziet er allemaal weer spik en span uit.

Op 23 januari was de eerste schooldag van de kinderen. De eerste dagen waren we nog niet compleet, (dit is normaal) maar langzaam begon het gebouw zich te vullen. Ook zijn we dit jaar voor het eerst van start gegaan met de derde klas. Deze klas krijgt les in de middag. Onze lerares Eglet is van halftijd, voltijd gaan werken.

Helaas zitten we nog steeds zonder internet op de stichting. Half december is de kabel in de wijk weer eens  gestolen. Er werd ons beloofd dat we half januari weer internet zouden hebben, maar helaas, de datum staat nu op 29 februari (dit 2,5 maand later). Maar dat heb je als je in een sloppenwijk werkt of woont, dan sta je als laatste op de lijst!

Deze maand hebben we ook bezoek gehad van Martijn Peters, hij is de broer van Vincent Peters die elk jaar het eerste weekend in het nieuwe jaar een tennistoernooi organiseert voor La Vecina.  Martijn kan nu mooi verhalen vertellen over zijn ervaringen bij La Vecina in Colombia.
We zijn dit jaar begonnen met een nieuwe psychologe. Luz Angelica was toe aan een nieuwe uitdaging na vier jaar voor La Vecina te hebben gewerkt. Jammer, maar ik denk een goede vervangster te hebben gevonden. Haar naam is Xiomara en zij heeft veel ervaring binnen stichtingen en scholen.

Verder heb ik een meerjarenplan geschreven, hierin staan onze plannen voor de toekomst, met bijgaand budget. Zodat voor zowel Nederland en Colombia vast staat welke kant we op gaan.

Lieve groetjes,

Nathalie