Lieve mensen,

Het was hier eventjes een gekkenhuis want begin december liep het schooljaar af. 6 kinderen hebben een diploma van de kleuterschool gekregen en de rest een overgangsrapport. We hebben deze mijlpaal uitbundig gevierd. Volgens de schooltraditie in Colombia was het groepje afzwaaiers van de kleuterschool in toga gehuld en stond onze kantine vol met trotse ouders en blije kinderen. Daarnaast zijn ook de meisjes van ons 24-uursprogramma Sembrando Futuro met vakantie gegaan. Volgend schooljaar, dat is half januari, begint de tweede fase van hun programma.

Deze tweede fase van Sembrando Futuro houdt in dat de meisjes naast school intensief worden begeleid door onze maatschappelijk werker. Die gaat twee keer per week bij hen thuis op bezoek om te kijken hoe het gaat. We gaan dus een spannende tijd tegemoet en zijn benieuwd hoe ze zich verder ontwikkelen en groeien.

De leerkrachten zijn inmiddels ook met vakantie en de rest van het personeel is bezig met de grote schoonmaak. Gerard is ondertussen de woon- en slaapvertrekken van Sembrando Futuro aan het repareren opknappen. Deze ruimtes worden bij de school ingelijfd en kunnen wel een likje verf gebruiken. Gelukkig zijn de enorme stortbuien achter de rug en proberen mensen hun hutjes en huisjes weer enigszins toonbaar te maken. Onze wijk La Boquilla is namelijk flink getroffen door overstromingen en heeft behoorlijk wat schade opgelopen.

Het blijft spannend of we deze maand, na 2 jaar gesteggel, toestemming krijgen om naast groep 1 en 2 ook officieel les te mogen geven aan groep 3 en 4. De bureaucratische molens werken hier erg traag en iedere keer dat we op kwamen draven bij het secretariaat van Educatie (van de gemeente Cartagena) was er wel iets aan de hand. De vorige keer bleek een formulier verkeerd ingevuld te zijn. Die fout zou binnen een week hersteld zijn, dus een week later stonden we weer op de stoep. Maar ook toen het nog niet geregeld. Hopelijk lukt het nog voor het nieuwe jaar!

In ieder geval hele fijne feestdagen allemaal en een geweldig 2011, ook voor de kinderen van La Vecina!

Lieve groetjes van ’de buurvrouw’