Door naar groep 3!

Zes kinderen zijn geslaagd voor de kleuterschool . Gekleed in toga en met een ‘kwastjesmuts’ op namen ze allemaal hun diploma in ontvangst. Met taart, cadeaus en blije ouders was het even echt feest bij La Vecina.

In Nederland vieren we begin december het Sinterklaasfeest maar in Colombia is dan het schooljaar afgelopen en krijgen de kinderen ‘grote vakantie’. Alle kinderen die bij La Vecina naar school gaan krijgen dan een rapport. Dit jaar kregen zes kinderen zelfs een diploma. Ze hebben de kleuterschool (bij ons groep 2) afgerond en gaan na de vakantie naar groep 3. Reden voor een feestje dus en voor al deze kinderen een mijlpaal in hun prille schoolloopbaan.

Voor zowel de kinderen van La Vecina als hun ouders is zo’n diploma niet gewoon een papiertje maar betekent het ook echt iets. Neem nou Juan (6). Een jaar geleden kwam hij bij La Vecina op school. Omdat hij een slim jongetje is leerde hij in korte tijd heel snel goed lezen en schrijven. Omdat zijn vader gewelddadig om het leven is gebracht en zijn moeder hele dagen werkt woont hij bij zijn oma. Zijn liefste wens is politieagent worden , want ‘ik wil dat mensen stoppen met vechten’