Diploma-uitreiking 201512 vijfdejaars en 15 kleuters kregen 4 december hun diploma tijdens een feestelijke bijeenkomst in La Boquilla. De vijfdejaars sloten de basisschool af; zij gaan volgend jaar naar de middelbare school. De kleuters gaan volgend jaar allemaal over naar de eerst klas van de basisschool. Voor deze gelegenheid mochten we gebruik maken van een zaal van het Holiday Inn hotel, die ook een hapje en een drankje doneerden.

De kinderen zagen er feestelijk uit in hun diploma-kleding en baret. Hun trotse ouders zagen er even mooi uit in hun zondagse kleding. De docenten en directeur Nathalie Rietman waren even trots op de kinderen als hun ouders.

Een van de kleuters hield met hulp van haar docente Ines een klein toespraakje, evenals een van de leerlingen van de hoogste klas. Zij, Natalia, vertelde dat haar droom is om dokter te worden. Een droom die met een goede schoolopleiding werkelijkheid kan worden. En dat ligt niet voor de hand in een wijk waar de mogelijkheden van de ouders beperkt zijn.

Na de ceremonie volgde een optreden van de muziek en dansgroep; de kinderen lieten zien wat zij in het afgelopen jaar in het project ‘Ritmos de Esperanza’ (Ritmes van de hoop) hebben geleerd. Zij deden niet onder voor een professionele groep. Met flair en groot gevoel voor ritme verzorgden ze de muzikale omlijsting. Tot slot mochten de kinderen eindelijk genieten van een stukje taart, waar zij tijdens de presentaties al likkebaardend naar uit hadden gekeken. Deze enorme taart was een vriendelijke donatie van een lokale banketbakker.

La Vecina dankt alle donateurs in Nederland, de VS en Colombia dat zij de opleiding van de kinderen en de feestelijke afsluiting van het schooljaar mogelijk hebben gemaakt.