Picture1

Mijn naam is Karlijn. Ik ben nu ongeveer twee weken aan het werk bij La Vecina. Vanaf het begin heb ik me erg welkom gevoeld. De kinderen kwamen allemaal enthousiast op me af en ook de leerkrachten stonden erg open voor mijn komst. Er wordt hier gelijk aan de kinderen duidelijk gemaakt dat vrijwilligers er maar tijdelijk zijn en dat is heel belangrijk. Ik heb al meteen veel respect voor de leraren gekregen. Ze hebben hier een stuk minder dingen tot hun beschikking dan ik in Nederland in de klas heb. Ik vind het knap om te zien hoe zij lesgeven. De kinderen zien er blij uit. Het is heel bijzonder dat iedereen open staat voor mijn ideeën en ik hoop dan ook de komende tijd echt een bijdrage te kunnen leveren. Het is bijzonder om nu al te zien hoe werkvormen van mij overgenomen worden door leerkrachten. Dat geeft heel veel voldoening. Het zijn simpele dingen die er hopelijk voor gaan zorgen dat kinderen nog gemotiveerder raken, samen gaan werken en meer interactie hebben met de leerkracht.

De interactie tussen de kinderen en mij gaat steeds beter al vind ik het nog weleens lastig om ze echt goed te verstaan. Nu ik steeds meer namen ken, word het lesgeven wat makkelijker. De leerlingen moeten duidelijk nog wel wennen aan mijn manier van lesgeven met de verschillende actieve werkvormen. Mijn mooiste moment tot nu toe was het vieren van mijn verjaardag. Dit was een heel warm moment. Hoewel ik er pas net was, hebben de kinderen wat voor mij gemaakt, is er heel uitgebreid voor me gezongen met trommels en er was zelfs een taart met mijn naam. Ik was echt geraakt door alles en zal deze verjaardag nooit vergeten. Net zoals de kinderen nu al in mijn hart zitten en ik hen ook niet zal vergeten. Ik hoop dat ik een klein steentje bij kan dragen aan hun toekomst.