Lieve mensen,

De vakantieperiode is bijna afgelopen voor de meisjes van 24-uurs programma Sembrando Futuro. Reden voor onze stagiaire psychologie Belky om ze op sleeptouw te nemen naar een hacienda in Turbaco, 45 minuten rijden met de bus vanaf het centrum van Cartagena. De hacienda ligt in de heuvels, met een zwembad en een prachtig uitzicht over het omliggende land. Het was een schitterende dag, ook voor Belky. Voor haar was het de laatste dag van haar stage.

De WK voetbal-finale werd hier, in tegenstelling tot Nederland heel klein gevierd. De interesse voor de finale-wedstrijden was minimaal, nu alle Zuid Amerikaanse ploegen eruit lagen.

Op 11 juli is de school van La Vecina voor de kinderen van 4 tot 6 jaar weer begonnen. Ze hebben drie weken zomervakantie gehad en allemaal hebben ze weer zin om naar school te gaan.

Ik heb Shirley Navarro, coördinator van Plan Internationaal – afdeling Cartagena, uitgenodigd bij La Vecina. Ze was zeer onder indruk van ons werk. Al pratend kwamen we er achter dat we veel gemeen hebben. We hebben besloten intensief te gaan samenwerken en elkaar waar mogelijk te ondersteunen.

Op 27 juli zijn alle kinderen gevaccineerd. Ze waren allemaal heel dapper, maar hier en daar is er ook wel een traantje gelaten.

We hebben deze maand twee keer mensen op bezoek gehad: vrienden van vrienden uit Bogota en Nederlandse ouders met kinderen die uit Colombia zijn geadopteerd.

Lieve groetjes van de buurvrouw,

Nathalie