Lieve mensen,

Gina gedraagt zich heel slecht in de klas en haar moeder gooit er ook met de pet naar. Samen met de lerares heb ik een gesprekje met de moeder gehad. Het bleek dat ze haar kind eigenlijk niet aan kan. Samen met psychologe Luz Hernandez hebben we een pedagogisch plan bedacht en al na een week ging het beter met Gina.

Vrijwilliger Tom heeft afscheid genomen van onze stichting in Colombia. Bedankt Tom, je hebt geweldig werk verzet voor onze kinderen! En ook reuze bedankt voor alle donaties die je gedaan hebt!

Op 9 juni ben ik weer naar Nederland gekomen en zoals gebruikelijk mocht is weer bij mijn vriendin Frederike en haar kinderen logeren. Het is een waar genot bij hen te zijn. Ik heb mijn eigen kamer en kan gaan en staan waar ik wil. Ze wonen in een landelijke omgeving, een heerlijke plek om uit te kunnen rusten als ik tussendoor even vrij ben.

Op 11 juni heeft Renee Schneider van ROC Amsterdam een benefiet diner georganiseerd voor La Vecina. Jongeren in de leeftijd van 15 – 18 jaar volgen hier een praktijkopleiding. Onder zijn leiding hebben ze een diner in elkaar gezet en mensen uitgenodigd. Ook hebben ze placemats gemaakt, die aan het eind van de avond voor een vrijwillige donatie mee naar huis werden genomen. Het geslaagde diner heeft zo’n 600 euro opgebracht.

Ook heb ik een dag meegelopen op een kleuterschool in Made. Daar heb ik veel gezien en geleerd en natuurlijk de nodige informatie meegenomen. Je kunt natuurlijk nooit het gestructureerde Nederlandse systeem overnemen in Colombia, maar ik heb wel hele leuke ideeën opgedaan.

Ik heb ook een gesprek gehad met Claudia Mens. Ze wordt de nieuwe voorzitter van La Vecina. Arjen heeft er inmiddels 5 jaar voorzitterschap opzitten en wilde de fakkel graag overdragen. Hij is bovendien vader geworden en volgt nog een studie naast zijn werk. Dat werd allemaal wat veel maar hij blijft wel op de achtergrond aanwezig. Ook Suzan trekt zich terug, na vijf jaar wil zij ook het stokje overdragen aan iemand anders. Het is altijd wel even slikken als mensen weggaan, maar we gaan met goede en frisse moed weer verder.

Onze jaarlijkse sponsorfietstocht werd dit jaar in Ridderkerk gereden. Er was een enorme opkomst van maar liefst 130 mensen. Het was een prachtige dag en alles was strak georganiseerd. De burgemeester van Ridderkerk gaf het startschot. Dit jaar vertrokken de fietsers op twee verschillende tijden, afhankelijk van de afstand, zodat iedereen ongeveer op de zelfde tijd kon aanschuiven voor de BBQ. Alle vrijwilligers die geholpen hebben met de organisatie die dag: hartelijk dank, het was een super dag Dit geldt ook voor vrijwilligers van Ons Stekkie. Na nog wat vrienden te hebben bezocht, vertrok ik eind juni weer naar Cartagena.

Lieve groetjes van de buurvrouw,

Nathalie