Wij zijn Romy Sies en Tom Spaapen. In 2009 en 2010 was Tom een jaar lang vrijwilliger bij La Vecina. Hij heeft toen onder andere muzieklessen en Engelse lessen gegeven. Dit was een zeer bijzondere ervaring die hij zijn leven lang met zich mee zal dragen. Samen besloten wij deze zomer de stichting in Colombia opnieuw te bezoeken.

Omdat wij niet met lege handen wilden aankomen hebben we het afgelopen half jaar verschillende acties gehouden om geld op te halen voor nieuwe schoolboeken voor La Vecina. We zijn zeer verheugd dat deze acties bij elkaar het mooie bedrag van 2713 euro hebben opgebracht, veel meer dan we hadden verwacht. Op maandag 3 augustus gingen wij met een symbolische cheque naar de stichting in de wijk La Boquilla. Heel speciaal om een aantal oude bekenden te ontmoeten en om te zien dat La Vecina flink gegroeid is in de afgelopen jaren.

Onze harten gingen vooral harder kloppen toen bleek dat er een muziekproject is opgezet met materialen en docenten uit de wijk. Het is belangrijk voor de kinderen dat ze bezig zijn met iets wat helemaal van hen is; ritmes uit hun eigen cultuur en mensen en instrumenten uit hun eigen wijk. Het voelde ook als een soort voortzetting van het werk dat Tom vele jaren eerder heeft gedaan. We besloten op 14 augustus terug te gaan om het muziekproject bij te wonen. Het was erg mooi om te merken dat de kinderen zich helemaal kunnen uitleven op de instrumenten en ook hun creativiteit kwijt kunnen, door bijvoorbeeld eigen liedteksten te schrijven.
Wij hebben weer met eigen ogen gezien wat voor mooie dingen er met het geld dat wordt opgehaald in Nederland wordt gedaan en zijn dan ook blij dat wij hier dit jaar een steentje aan hebben kunnen bijdragen. We hopen dat La Vecina in de toekomst kan blijven rekenen op de steun van vele donateurs, want de stichting is het meer dan waard.

Romy en Tom