Al lang hebben de kinderen uitgekeken naar de jaarlijkse sportdag. Of beter gezegd: sportdagen. Maar liefst drie ochtenden staan in het teken van beweging en spel. Op woensdagmorgen om negen uur starten we op het nabijgelegen strand onder leiding van animatieteam ´Ider´ en een stevige beat met de warming-up en de bijbehorende rek- en strekoefeningen. Het is voor het eerst dat een animatieteam betrokken is bij deze sportdag. Vanuit de overheid wordt dit ondersteund en mede  hierdoor is de opening van het evenement een vrolijk en tevens leerzaam gebeuren.  Daarna trappen we af met het onderdeel voetbal. De jongste groepen spelen op een klein veld en de oudste groepen op een groter veld. Naast twee scholen (INETEB & SKINNER) uit onze eigen wijk zijn vanuit een andere wijk leerlingen van de Montessorischool naar La Boquilla gekomen om met en tegen ons te spelen. Het gaat er fanatiek aan toe, er worden spannende wedstrijden gespeeld en het jongste team van La Vecina weet de eerste prijs in de wacht te slepen. We zijn trots!

Donderdag staat in het teken van atletiek. Deze keer moeten we het helaas zonder het animatieteam doen, maar desondanks beginnen we de dag met een warming up.  Vandaag staan hardlopen en zaklopen op het programma. Ook vandaag wordt er gestreden tegen de leerlingen van andere scholen uit La Boquilla en wederom laten de leerlingen van La Vecina zich van hun beste sportieve kant zien. Met hardlopen winnen we bij de 50 meter voor jongens èn en bij de  100 meter voor meisjes. Wat een kanjers!

De laatste dag van het sportevenement wordt geheel gewijd aan baseball, een sport waar veel kinderen van La Vecina gek op zijn. We hebben  drie teams en veel supporters. Dat we van deze sport houden betekent niet dat we er goed in zijn. We worden namelijk van de spreekwoordelijke mat gespeeld. Als we op enig moment met 30-0 achter staan en toch een punt lijken te gaan scoren gaan alle remmen bij zowel kinderen als leraren los, maar helaas hebben we toe vroeg gejuicht en blijft ons puntenaantal in deze pot op 0. Gelukkig is meedoen belangrijker dan winnen en hebben de kinderen van La Vecina het prima naar hun zin, want ze genieten!  De vraag van de leerlingen of we niet iedere dag sportdag kunnen houden, zegt genoeg. Na drie dagen rennen, spelen en sporten op het strand kijken we terug op een sportief en geslaagd toernooi!