Vrolijke opera

Eerste kerstconcert van Rotary Hillegersberg trekt veel bezoekers.

Een lichtvoetige opera in een prachtig versierde Hillegondakerk in Rotterdam. Meer dan 300 bezoekers hebben met volle teugen genoten van deze feestelijke avond‘op de berg’ in Hillegersberg. En de opbrengst gaat naar de kinderen van La Vecina.

Omdat de leden van de Rotaryclub een flink aantal familieleden, vrienden en buren hebben uitgenodigd is de kerk gezellig vol. Iedereen ziet er op zijn mooist uit want het belooft een bijzondere avond te worden. Voorzitter van de Rotaryclub Hewi Hoogendijk heet iedereen van harte welkom. De band van Nathalie Rietman met Rotterdam en de Rotaryclub berust niet op toeval. “Nathalie groeide op in Rotterdam en met hulp van vrienden en familie in Rotterdam zorgt ze dat kinderen in de arme visserswijken onderwijs en begeleiding krijgen. Dat is ook waar de Rotaryclub warm voor loopt. Hewi Hoogendijk:  Ik heb Nathalie vlak voor deze avond nog even gesproken en zij is blij dat er zo’n geweldige avond voor la Vecina wordt georganiseerd.”

Na de ontvangst met champagne en christmas carols wordt de komische opera ‘Rita ou le mari battu’ van Gaetano Donizetti opgevoerd, onder regie van Peter Jonckheer. Daarna is het tijd voor nog een drankje en is de stemming zeer geanimeerd. Handgemaakte kerstkransen en kerstartikelen vinden gretig aftrek en samen met de opbrengst van de toegangskaarten wordt een mooi bedrag opgehaald voor La Vecina.

Het is toch wel heel bijzonder om te zien hoe betrokken iedereen is. Uit de gesprekken na afloop van het concert kon worden opgemaakt dat er behoefte is om langer betrokken te blijven bij La Vecina. Nathalie komt graag de volgende keer als ze in Nederland wederom vertellen over de laatste ontwikkelingen in Cartagena. Want ook zij ervaart dat er een bijzondere band is met de Rotary Hillegersberg.”